Acasă Nova TV

32 persoane au murit în accidente rutiere în județul Sibiu pe parcursul anului trecut | Top 3 cauze generatoare

264

32 persoane au murit în accidente rutiere în județul Sibiu pe parcursul anului trecut.

Conform bilanțului Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu pentru anul 2022, la nivelul județului au fost înregistrate 89 accidente rutiere grave soldate cu 32 persoane decedate și 434 accidente ușoare soldate cu 593 persoane rănite.

,,În ceea ce privește riscul rutier, în perioada de referință, în județul Sibiu au fost înregistrate 434 (+14,51%) de accidente de circulaţie ușoare, în urma cărora au fost rănite ușor 593 persoane (-7,05%). Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 89 (-19,82%) de accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 32 (-20%) de persoane și 78 (-16,13%) rănite grav.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina pietonilor” spune Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Prevenirea accidentelor grave și a consecințelor acestora reprezintă în continuare unul dintre obiectivele prioritare în cadrul Inspectoratului. Polițiștii rutieri au acţionat permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

,,În efortul susținut de reducere a accidentelor rutiere precum și a consecințelor acestora, prin activitățile preventive și de constatare, în anul 2022, poliţiștii rutieri din cadrul birourilor/formaţiunilor de profil au constatat 834 de infracțiuni la regimul rutier şi au aplicat 39.196 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 3.557 de permise de conducere şi au fost retrase 1.723 de certificate de înmatriculare” mai spune Elena Welter.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.