Acasă Revista Presei

Noile cărți electronice de identitate cu cip ar urma să fie emise gratuit până la finele acestui an

1935
Noile cărți electronice de identitate cu cip ar urma să fie emise gratuit

Noile cărți electronice de identitate cu cip ar urma să fie emise gratuit până la finele acestui an

Proiectul a fost scos în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie aprobat de Guvern. Conform acestuia, statul român va suporta costul eliberării noilor cărți electronice de identitate din fondurile alocate prin PNRR.

Obiectivul investiției este atingerea numărului de 8.500.000 cetățeni pentru care se eliberează cartea de identitate electronică.

Alte schimbări majore propuse de Ministerul de Interne vizează informațiile care apar pe noile cărți electronice de identitate.

Locul nașterii va fi doar în format electronic, stocat pe cipul cărții electronice de identitate, fără a mai fi prezent nici pe noile cărți de identitate simple.

Adresa de domiciliu va apărea doar pe cărțile de identitate simple și nu va mai fi inscripționată și pe verso-ul cărții electronice de identitate. În cazul schimbării domiciliului, se va efectua exclusiv în mediul digital, fără prezentare la ghișeul de evidență a populației.

Proiectul mai prevede că românii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatele de stare civilă la depunerea cererii pentru eliberarea Cărții Electronice de Identitate. (Sursa: Digi24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.