Acasă Sibiu

Filmul răpirii minorei de 14 ani | Logodită de părinți cu un băiat pe care nu îl plăcea | Răpită pentru 6.000 Euro | Comunicat Parchet

1013

Filmul răpirii minorei de 14 ani.

În data de 9.01.2023 organele de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Tălmaciu au fost sesizate cu privire la răpirea unei minore învârstă de 14 ani. Având în vedere complexitatea cauzei şi gravitatea faptelor săvârşite Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus preluarea cauzei în vederea supravegherii urmăririi penale.

Prin ordonanţa din data de 9.01.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 5 inculpaţi (4 bărbaţi şi o femeie) cu privire la săvârşirea infracțiunilor de lipsire de libertate şi violare de domiciliu.

,,Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 9.01.2023, în jurul orei 3.30, cei cinci inculpaţi, purtând cagule şi având asupra lor arme (topor, sabie) au pătruns prin violenţă şi efracţie în imobilul din localitatea Tălmaciu unde locuia minora . Au intrat în camera unde aceasta dormea împreună cu mama sa şi împotriva voinţei sale au scos-o din casă şi au urcat-o într-un autoturism parcat în faţa imobilului.

În cauză s-a mai stabilit că minora fusese logodită de părinţi potrivit tradiţiei rome cu un băiat pe care nu îl plăcea. Ea cunoscuse pe Facebook un băiat şi vorbise cu el să vină să o ceară de la părinţi. Această persoană, având şi sprijinul părinţilor săi, a organizat însă răpirea minorei din noaptea de 9.01.2023 fără ca minora să cunoască acest plan şi fără a  avea consimţământul ei. Cei 4 bărbaţi din Avrig care au pătruns în locuinţa persoanei vătămate au primit suma de 6000 de euro. Ei au fost însoţiţi de mama băiatului, care având şi ea o cagulă pe faţă a intrat în imobilul din Tălmaciu şi a participat la răpirea minorei.

În data de 10.01.2023 a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sibiu cu propunere de arestare preventivă, propunerea fiind admisă, cei 5 inculpaţi fiind arestaţi preventiv pe o durată de 30 de zile.

Cu privire la celelalte persoane care au participat în calitate de complici sau instigatori la infracţiunea de lipsire de libertate se efectuează în continuare cercetări urmând a se stabili cu exactitate faptele săvârşite de acestea . Procurorul va aprecia în funcţie de probele ce vor fi administrate măsurile ce urmează a fi dispuse în cauză.  La acest moment procurorul a dispus efectuare în continuare a urmăririi penale cu privire la încă 5 persoane” se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Articolul precedentNoile cărți electronice de identitate cu cip ar urma să fie emise gratuit până la finele acestui an
Articolul următorUn bărbat din Biertan va sta 1 an în închisoare după ce și-a bătut prietena de mai multe ori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.