Acasă Nova TV

Mediașul a pierdut 7.699 locuitori în ultimul deceniu | Date provizorii recensământ

968

Mediașul a pierdut 7.699 locuitori în ultimul deceniu.

Municipiul Mediaș a pierdut în ultimul deceniu 7.699 locuitori, adică aproximativ 16% din populație. Institutul Național de Statistică a făcut publice marți o serie de date provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021. Conform acestora, municipiul Mediaș are o populație de 39.505 locuitori, față de 47.204 locuitori, atâția câți au fost înregistrați la recensământul anterior desfășurat în anul 2011.

În ceea ce privește județul Sibiu, acesta are o populație de 388.325 locuitori, cifră în scădere cu aproximativ 9.000 persoane față de acțiunea de măsurare a populației din urmă cu un deceniu. Conform comunicatului Institutului Național de Statistică, la nivel național fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat în ultimii zece ani, vârsta medie a populației rezidente crescând la 42,4 ani, față de 40,8 ani în 2011. Regiunea cu populația cea mai tânără este regiunea Nord-Est unde vârsta medie este 40,8 ani, iar la polul  iar la polul opus se regăsește regiunea Sud-Vest Oltenia cu o vârstă medie de 43,7 ani.

Județul Sibiu stă bine în ceea ce privește media de vârstă, fiind pe locul 8 la nivel național, cu o medie de 41,5 ani, printre județele cu cea mai tânără populație. Sibiul stă bine și la capitolul populație activă, peste 42,5% dintre locuitori având un loc de muncă, unul din cele mai mare procente din țară, după București, Ilfov, Cluj, Timișoara, Brașov și Arad.

Datele complete şi finale vor fi făcute publice, etapizat, în perioada mai-decembrie 2023. Recensământul Populației și Locuințelor 2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie şi primul din România organizat integral în format digital.

Articolul precedent4 bărbați din Brateiu și Buzd cercetați pentru furt de material lemnos
Articolul următorProiect de combatere a excluziunii sociale derulat de către Asociația Phoenix Speranța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.