Acasă Transilvania Online

Încălţăminte Clujana a intrat oficial în faliment | Activitate oprită după 111 ani

640
Încălţăminte Clujana a intrat oficial în faliment

Producătorul de încălţăminte Clujana a intrat oficial în faliment, conform unui raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti

Principalul acționar, statul român, prin Consiliul Județean Cluj, a considerat că nu mai merită făcute eforturi pentru a resuscita compania.

Creșterile uriașe de prețuri ale energiei, dar și scumpirea materiei prime, la care se adaugă datoriile uriașe adunate au dus la acest colaps. Fabrica înființată la Cluj încă din 1911 se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, care deține 93,4412% din acţiunile Clujana. 

Adunarea generală extraordinară a acţionarilor (…), cu votul pentru al acţionarului majoritar prezent, Consiliul Judeţean Cluj, ce deţine 93,44% din totalul acţiunilor societăţii, a hotărât declanşarea procedurii de faliment”, conform raportului, citat de adevarul.ro.

Clujana a intrat în insolvenţă şi a fost chiar închisă timp de patru ani, între 1999 şi 2003. La acea dată compania avea în jur de 7.000 angajați, iar anterior devenise un nume și la nivel mondial și exporta în zeci de țări în toate colțurile lumii.

Salvată in extremis, fabrica ieşea din insolvenţă în 2004, iar apoi a fost preluată de Consilul Judeţean Cluj. În anii comunismului, la Clujana lucrau peste 8.000 de muncitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.