Acasă Transilvania Online

Cruci vopsite cu portocaliu în cimitirul Alba Iulia | Motivul este incredibil

2648
Cruci vopsite cu portocaliu în cimitirul Alba Iulia

Mai multe cruci ale unor morminte din cimitirul Alba Iulia au fost vopsite cu portocaliu chiar înainte de Ziua Morților.

Conform alba24.ro este vorba despre o acțiune a reprezentanților societății care administrează cimitirul. Aceștia au recurs la marcarea locurilor de veci pentru că nu aveau taxele achitate. 

Oamenii care au mers la cimitir în aceste zile nu au înțeles însă că este vorba despre o măsură administrativă, considerând că vopsirea crucilor, indiferent de motiv, este inacceptabilă.

Administratorul firmei din cimitir a declarat că inițial pe mormintele aflate în situația de neplată au fost așezate niște plăcuțe informative. Semnalizarea lor cu vopsea portocalie a venit ulterior, ca o măsură mai vizibilă, luată înainte de Ziua Morților, când lumea merge la cimitir.

Potrivit IPJ Alba, la data de 3 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Potrivit Codului penal, cei găsiți vinovați riscă până la 2 ani de închisoare sau amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.