Acasă Mediateca

Proiect internațional de mediu | Concluziile vizitei delegației Mediașului în Olanda

252

Concluziile vizitei delegației Mediașului în Olanda.

Proiectul Clean City este unul de cooperare internațională între școli gimnaziale din municipiul Mediaș și școli din municipalitatea înfrățită De Fryske Marren din Olanda. Proiectul are două linii de conținut educativ. Una este linia de studiu bazată pe experimente de natură fizico-chimică cu materiale reciclabile și a doua, linia de studiu practică prin care copii refolosesc anumite materiale învățând astfel elemente de economie circulară.

În cadrul acestui proiect, o delegație formată din profesori de la școlile medieșene implicate în proiect, dar și un reprezentant al Asociației Phoenix Speranța, s-a aflat zilele trecute în Olanda și au vizitat stația locală de sortare a deșeurilor, un centru de cercetare a recuperării plasticului din deșeuri murdare de plastic, o întreprindere socială de mari dimensiuni în care lucrează oameni cu diverse probleme medicale sau sociale dar și un centru educațional pentru copii.

Ada Gheorghe a stat de vorbă cu o parte dintre reprezentanții Mediașului care au fost în Olanda, pentru a afla care sunt concluziile vizitei, dar și cum va evolua acest proiect. Este vorba despre Dan Sima, viceprimarul orașului, Monica Moț, Directorul Liceului Tehnologic Automecanica, Radu Prisăcaru, Directorul Școlii Gimnaziale George Popa și Maria Stănescu, Președintele Asociației Phoenix-Speranța.

Articolul precedentProiectul Clean City | Delegație din Mediaș în vizită în Olanda
Articolul următorAutoutilitară distrusă complet în urma unui incendiu | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.