Acasă Nova TV

Controale la centrele de îngrijire a vârstnicilor din județ | 1 centru din Sibiu a rămas fără licența de funcționare

162

Controale la centrele de îngrijire a vârstnicilor din județ.

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, Mircea-Dorin Crețu, numărul 268/09.06.2022 s-a constituit Comisia Mixtă pentru efectuarea de controale în centrele rezidențiale pentru vârstnici. Comisia alcătuită din reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Direcției de Sănătate Publică Sibiu, I.T.M. Sibiu, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu, a procedat la verificarea tuturor serviciilor sociale rezidențiale destinate vârstnicilor din județul Sibiu.

Verificările au vizat mediul de viață al vârstnicilor rezidenți( cazare), alimentația vârstnicilor rezidenți, activități/ serviciile furnizate vârstnicilor rezidenți.

,,În urma centralizării activităților de control și a măsurilor luate de către membrii comisiei mixte, din cele 22 de centre verificate unui centru i s-a retras licența de funcționare. Pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 76 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 453 000 lei și un număr de  53 de sancțiuni cu avertisment” se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Sibiu.

Conform stiridesibiu.ro, centrul care a rămas fără licența de funcționare este situat pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu.

Foto: pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.