Acasă Mediateca

Ce înseamnă și cum poți să devii militar | Eveniment în premieră la Mediaș | VIDEO

304

Ce înseamnă și cum poți să devii militar.

Municipiul Mediaș a găzduit joi în premieră, evenimentul „Ziua Armatei României în Școli“, manifestare aflată la cea de-a zecea ediție organizată la nivel național. Activitatea s-a desfășurat în Piața Corneliu Coposu, începând cu ora 12:00 și a avut loc în prezența Primarului Gheorghe Roman, a Comandantului Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, General de Brigadă Prof. Univ. Dr. Ing. Ghiță Bârsan, a Comandantului Centrului Militar Zonal Sibiu, Colonel Dr. Mihai Adrian Zisu și a Comandantului Unității Militare 01810 Mediaș, Căpitan Comandor Ing. Cristian Colocoșel.

La evenimentul animat de către Fanfara Militară Sibiu, au asistat peste 500 de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor medieșene. Pentru aceștia, multiple echipe formate din elevi, studenți, militari și istorici au  prezentat semnificația Zilei Armatei, misiunea instituției militare, tipuri de armament din dotarea armatei, dar și autospeciale utilizate de aceste instituții.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Mediaș, în colaborare cu Centrul Militar Zonal Sibiu, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu“, Școala de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, precum și unități militare din garnizoanele Sibiu și Mediaș.

Articolul precedentEchipă de robotică la Liceul Teoretic Axente Sever | Foto
Articolul următorUn tânăr beat a furat o autospecială de poliție și s-a dat apoi drept polițist | De la ce a pornit totul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.