Acasă STIL DE VIATA

Casa lui Simion din Șaroș o poveste readusă la viață de medieșeanul Flavius Dordea

4238
medieșeanul flavius dordea

„Casa lui Simion” din satul Șaroș pe Târnave este o poveste care a fost readusă la viață de medieșeanul Flavius Dordea.

El a renunțat la tehnicile moderne de construcție și s-a inspirat din una din cele mai bune cărți referitoare la reparația caselor vechi din zona de Sud a Transilvaniei, un ghid al Asociației Monumentum. Astfel, la final între 40%-45% din materialele de construcții au fost reutilizate, iar mobilierul în proporție de 70% a fost fie reparat sau restaurat, fie realizat nou din cherestea reciclată.

Înconjurat de prieteni care au renovat case vechi săsești în jurul Mediașului înaintea sa, Flavius a fost surprins să vadă cu cât drag fac acest lucru, chiar dacă nu îi legau prea multe amintiri de casa pe care o luau în proprietate.

O mică casă cu arhitectură tradițional românească au avut și bunicii mei în satul Șaroș pe Târnave. A fost locul în care mi-am petrecut cel mai mult din timpul liber al vacanțelor, un colț de lume de care mă leagă doar amintiri plăcute. Casa a rămas în grijă părinților mei, timpul a trecut, iar acum câțiva ani am găsit potrivit să începem reparația și pe cât posibil restaurarea ei. Cred că a fost și dorința de a salva o filă din povestea familiei mele”, a povestit medieșeanul.

Citește toată povestea pe Turnul Sfatului

Articolul precedentCrab Apple sau Malus Pumila | Monica Degeu
Articolul următorProiectele orașului prezentate direct oamenilor | Primarul Gheorghe Roman s-a întâlnit cu locuitorii din Gura-Câmpului

2 COMENTARII

  1. Felicitari Flavius Dordea ! Bine de stiut : 1. Saros Pe Tarnave nu este in Transilvania ci in judetul Sibiu ; 2. Saros Pe Tarnave este Comuna . (VSV)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.