Acasă Revista Presei

Romgaz desemnat furnizor de ultimă instanță | Decizia ANRE ”peste noapte”

1219
Romgaz furnizor de ultimă instanță

Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că Romgaz a fost desemnat furnizor de ultimă instanță (FUI) de gaze.

În această calitate, compania va fi obligată să preia în portofoliu clienții finali care rămân fără furnizor. Un specialist în energie, citat de Economedia, susține că Romgaz nu are infrastructura necesară pentru a gestiona un număr mare de clienți. Decizia va băga bani în buzunarul unor „băieți deștepți”, deoarece, după ce producătorul a vândut gaze la preț plafonat, acum este obligat să le răscumpere scump, la prețul pieței.

Comitetul de Reglementare al ANRE a hotărât peste noapte să desemneze Romgaz Furnizor de Ultimă Intsanță – FUI pe gaze. Probabil majoritatea membrilor Comitetului fără nici măcar a bănui că o astfel de decizie poate avea un impact mare asupra consumatorilor de gaze și că va băga bani în buzunarul unor „băieți deștepți” (fără a fi naivi și a nu întelege că această acțiune a fost pusă sub nasul celor care au semnat ca și primarii, cu un scop bine gândit)”, spune Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă și chiar fost președinte al Consiliului de Administrație al Romgaz, citat de Economedia.

Chisăliță susține că ANRE aruncă peste noapte un statut de FUI la Romgaz, deși știe faptul că această companie nu are infrastructura necesară gestionării unui număr potențial mare de clienți finali, care ar putea fi preluați în regim de furnizare de ultimă instanță. Compania nu are sistem informatic, personal specializat, contracte încheiate cu cei 37 de operatori de distribuție și software-uri pentru determinarea profiluri de consum necesare pentru consumatorii finali.

Citește articolul complet pe Economedia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.