Acasă Revista Presei

Plafonul de consum pentru cei care au centrale individuale pe gaz | Virgil Popescu

843
centrale individuale pe gaz

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a făcut, Luni seara la Digi24, unele referiri la plafonul de consum pentru locuințele care au centrale individuale pe gaz.

Deși a subliniat că va fi o iarnă grea pentru europeni în contextul alimentării cu gaze, Popescu a dat asigurări că România va trece cu bine peste sezonul rece. Mai mult România are deja înmagazinat gaz în proporție de 75,6 la sută din capacitate, depășind astfel stocurile din Noiembrie anul trecut.

În ceea ce privește locuințele care au centrale individuale, ministrul a specificat că în noua ordonanță pe energie, există o schimbare majoră și anume eliminarea plafonului de consum.

”… nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării. Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”, a declarat Virgil Popescu.

Practic, conform ministrului cei care au centrale individuale pe gaz pot consuma oricât, prețul fiind de 31 de bani.

Articolul precedentProtecția Consumatorilor a amendat cu peste 3,5 milioane lei, 256 de magazine Penny din toată țara | Comunicat
Articolul următorO conducătoare auto a lovit un biciclist în timp ce încerca să parcheze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.