Acasă Nova TV

Premii pentru elevii cu rezultate foarte bune la Evaluarea Națională și Bacalaureat

557

Premii pentru elevii cu rezultate foarte bune la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a din Mediaș care au obținut la Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat cel puțin media 9,50 vor fi premiați de către Primăria Mediaș. În ședința Consiliului Local Mediaș programată la începutul săptămânii viitoare, unul dintre proiectele de hotărâre este cel cu privire la aprobarea alocării unor sume de la bugetul local, sub formă de garant, acordate unităților de învățământ preuniversitar de stat. Este vorba despre cele cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare, respectiv rezultate deosebite la Examenul Evaluare Națională și Examenul de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2022.

Concret, fiecare absolvent de gimnaziu, respectiv liceu, care a obţinut cel puțin media 9,50 la cele două examene va primi o diplomă şi suma de 1.500 de lei. În total vor fi premiați un număr de 32 de absolvenți ai școlilor gimnaziale și liceelor din oraș. Premierea absolvenților cu rezultate bune şi foarte bune la cele două examene va avea loc la sediul Primăriei Mediaș.

An de an, elevii de pe raza municipiului Mediaş obţin rezultate foarte bune la Examenul de Evaluarea Naţională şi Examenul de Bacalaureat

„În acest context, prin premierea acestora se urmăreşte încurajarea tinerilor să aibă o participare mai activă şi un interes sporit pentru ştiinţă şi cunoaştere, interes şi participare concretizate în alegerea și construirea unor cariere de succes.

Pentru rezultatele remarcabile obţinute de elevii din unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar de stat din municipiul Mediaș la Examenul de Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat, consider oportun ca elevii să fie premiați, drept recompensă pentru efortul depus şi mulţumire pentru exemplul pe care îl dau comunităţii.

Pe lângă diplomele de excelenţă ce vor fi acordate cu acest prilej, tinerii absolvenţi, atât cei de liceu cât şi cei de gimnaziu, care au promovat examenele cu media peste 9,50 vor fi recompensaţi şi cu o sumă de bani în cuantum de 1.500 de lei/elev. Acordarea premiilor se va desfășura în cadrul unei festivități ce va avea loc la Primăria Mediaș în Sala de ședințe <<Daniel Thellmann>>” se arată în proiectul de hotărâre inițiat de către Primarul Gheorghe Roman.

Articolul precedentSe caută voluntari pentru Mediaș Bike Maraton | Tot ce trebuie să știți
Articolul următorIncendiu provocat de un scurtcircuit la o unitate de calculator | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.