Acasă Nova TV

Medieșeanul care în 2021 a depăşit 1 milion de euro cifră de afaceri din businessurile online

2927
Medieșeanul care în 2021 a depăşit 1 milion de euro cifră de afaceri din businessurile online

Medieșeanul care în 2021 a depăşit 1 milion de euro cifră de afaceri din businessurile online trăiește în Bali, de unde conduce o afacere în mediul virtual.

Răzvan Aleman, un medieșean din tânăra generaţie, a ales să îşi împartă timpul între călătorii în jurul lumii, stabilindu-şi „cartierul general” în mica insulă din Indonezia, căutată de turişti şi investitori deopotrivă. Acolo conduce o afacere în mediul virtual, prin prisma căreia şi-a propus să ajute şi alţi români să îşi dezvolte businessuri online, care să îi ajute să genereze venituri pasive.

Fost angajat la un call center din Sibiu, unde câştiga 300 euro pe lună, în 2017 Răzvan Aleman a lansat prima afacere online, care i-a adus în mai puţin de un an vânzări de 50.000 dolari lunar, iar în 2021 a depăşit 1 milion de euro cifră de afaceri din businessurile online, scrie Business Magazin.

Antreprenorul spune că două evenimente i-au marcat dezvoltarea personală şi ascensiunea profesională: citirea cărţii „Săptămâna de lucru de 4 ore” a lui Tim Ferris şi un curs în care a învăţat cum să vândă produse fizice pe Amazon.

În 2017, după 6 luni în care a lucrat intens la dezvoltarea personală, spune că a întâlnit în sfârşit oportunitatea de care avea nevoie, un curs în care a învăţat cum să vândă produse fizice pe Amazon, cum să îşi creeze un brand şi cum să îşi desfăşoare tot acest business online

Cursul costa 1.500 de euro, aşa că am făcut un împrumut bancar de 5.000 de dolari şi cu aceşti bani am început primul meu brand online, un brand de echipamente sportive pentru sală. În mai puţin de un an de la începerea primului business online am început să generez vânzări de 50.000 de dolari lunar”, spune Răzvan Aleman.

La 2 ani de la începerea primului business online a aflat de la prietenul său, Claudiu Nistor, de o altă oportunitate online – vânzarea la nivel global de cărţi cu sau fără conţinut. Întrucât deja avea experienţă în acest domeniu, ideea l-a atras din prima. „Tot ce trebuia să fac era să urc cartea în format electronic şi să o public pe diferite platforme online, intrucât aceasta se printează şi se distribuie doar în momentul în care clientul plasează o comandă.” A ajuns să publice mii de cărţi pe diferite platforme de print on demand din întreaga lume. În prezent, pentru Răzvan Aleman business-ul cu vânzarea de cărţi reprezintă un venit consistent şi 100% pasiv.

Cei doi au creat GoPublish, un curs despre publicarea de cărţi la nivel global şi au dezvoltat o comunitate complexă de autori din România, cu peste 1.100 de membri, în care învaţă alte persoane cum să facă acest business de la A la Z.

De la 150 cursanţi în prima ediţie (septembrie 2020), în aproximativ un an, Răzvan Aleman şi Claudiu Nistor au reuşit să ajungă la peste 1.100 de cursanţi, iar acum se pregătesc pentru o nouă perioadă de înscrieri la cursurile care vor începe luna viitoare.

Print on demand o să rămână cea mai profitabilă sursă de venit din această industrie

Un studiu recent de la Pew Research Center, citat în comunicatul de presă care prezintă povestea lui Răzvan Aleman, a arătat că printul tradiţional de cărţi este încă cel mai popular format: 72% dintre participanţi au spus că citesc cărţi anual, în orice format, 65% au spus că citesc o carte pe an, 37% au răspuns că citesc cărţi în format fizic, şi doar 7% au spus că citesc cărţi în format electronic.

Aceste cărţi în format fizic, pe care noi le printăm şi le trimitem clienţilor folosind acest sistem de print on demand, sunt şi o să rămână cea mai profitabilă sursă de venit din această industrie. Din 2019 şi până în prezent, piaţa de cărţi fizice a crescut cu aproximativ 33%. Toate tipurile de cărţi, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, au generat 26 de miliarde de dolari, iar aproape 75% din această sumă este reprezentată de vânzarea de cărţi fizice, în timp ce 7% din sumă a fost generată de cărţile electronice, iar aproape 18% este reprezentată de cărţile în alte formate cum ar fi audiobook”, spune Răzvan Aleman.

Articolul complet este pe Business Magazine.

Articolul precedentIluminatul public pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare programate astăzi la Consiliul Local
Articolul următor62 din candidații înscriși la Bacalaureat nu s-au mai prezentat | Județul Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.