Acasă Transilvania Online

Materiale pentru marcarea traseelor montane din Munții Făgăraș | Transport efectuat cu elicopterul

255
Materiale pentru marcarea traseelor montane din Munții Făgăraș

Șase tone de materiale pentru marcarea traseelor montane din Munții Făgăraș au fost transportate cu elicopterul la peste 2 000 metri altitudine.

Materialele, 165 de stâlpi metalici, plăcuțele de orientare și materialele de fixare, au fost încărcate din zona Văii Avrigului și a Căldării Mieilor -Transfăgărășan. Pentru aprovizionarea completă, elicopterul a avut nevoie de nouă zboruri. Gestionarea activității a fost asigurată de echipa tehnică a Programului „Anii Drumeției”, cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu și al Asociației „În Slujba Muntelui”.  

Elicopterul a efectuat 9 zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare și fixare, au fost descărcați în 7 puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine: Portița Avrigului, Șaua Scării, Șaua Cleopatra, Șaua Lăițel, Șaua Caprei, Cabana Podragu și Vârful Mircii”, a anunțat CJ Sibiu.

Materiale pentru marcarea traseelor montane din Munții Făgăraș

Transportul aerian de materiale de construicție a fost realizat prin Programul „Anii Drumeției”, finanțat de Consiliul Județean Sibiu și derulat de Asociația Județeană de Turism Sibiu. Prin acest program a fost lansată recent și o aplicațe ce include 54 de trasee din Munții Făgăraș și Cindrel.

Articolul precedentTânăr de 18 ani din Șeica Mare agresiv în trafic
Articolul următorSindicatul EUROPOL şi poliţiştii din penitenciare anunţă proteste din cauza legii salarizării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.