Acasă Revista Presei

Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din Septembrie în schimbul unei sume de bani

1157
Pentru mașinile mai vechi de 15 ani se pregătește ceva

Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate din Septembrie 2022 în schimbul unei sume de bani, a anunțat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.

Este vorba despre Programul privind casarea autovehiculelor uzate, ce va fi lansat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în luna Septembrie. Acesta va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani, în timp ce proprietarii vor primi 3 000 Lei pentru mașina casată. Trebuie menționat că jumătate din sumă va fi suportată din bugetul AFM iar cealaltă jumătate din bugetul local. Casarea nu va fi condiţionată de achiziţia unui autovehicul nou.

Programul va fi implementat cu sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale care vor trebui să aplice printr-o sesiune de înscriere.

Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale. În sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3. Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale,” a afirmat şeful AFM, citat de Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.