Acasă Transilvania Online

În următorii ani guvernul maghiar nu va mai lansa investiții noi în Transilvania

231
În următorii ani guvernul maghiar nu va mai lansa investiții noi în Transilvania

În următorii ani guvernul maghiar nu va mai lansa investiții noi în Transilvania, a anunțat presa de la Budapesta.

Agenția publică maghiară MTI a scris că guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere, în regiunile locuite de maghiari, printre care și Transilvania, scrie G4Media. Guvernul Viktor Orban se va concentra pe finalizarea proiectelor deja începute. Decizia vine într-un moment economic dificil pentru Ungaria, confruntată cu o penurie de carburanți, cu inflație galopantă și devalorizarea rapidă a forintului.

Agenția îl citează pe primarul din Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, care a amintit o declarație dată la Băile Tușnad de premierul Viktor Orban. Árpád Antal a făcut anunțul în contextul încercărilor de construire a unui centru cultural şi pentru tineret în Sfântu Gheorghe, care ar urma să fieconstruit de către Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia „Sapientia”, cu sprijinul statului maghiar.

Ungaria a investit zeci de milioane de euro în proiecte din Transilvania, dedicate comunității maghiare: stadioane, școli, grădinițe, biserici, centre culturale.

Articolul precedentSindicatul EUROPOL şi poliţiştii din penitenciare anunţă proteste din cauza legii salarizării
Articolul următorTransilvania Motor Ring găzduiește în weekend Maris Fest – Adrenaline Edition | Carlas Dreams și Subcarpați la eveniment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.