Acasă STIL DE VIATA

Nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă! | Comunicat IPJ

908

Nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă!

În perioada 15 – 17 iulie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu vor acţiona zilnic, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, iar al doilea, de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

,,Polițiștii de ordine publică și cei de investigații criminale vor acționa cu precădere în zonele aglomerate de pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii actelor de violență, a furturilor din buzunare, din auto și locuințe, precum și pentru identificarea și prinderea persoanelor care săvârșesc fapte ce pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.

În acest context, vă recomandăm să fiți prudenți când interacționați cu persoane necunoscute, să nu transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare informații privind lipsa dumneavoastră de acasă sau privind bunurile de valoare pe care le dețineți și să vă supravegheați atent lucrurile, îndeosebi portofelul, telefonul sau alte dispozitive electronice atunci când vă aflați în spații publice aglomerate. La fel de important este să nu lăsați bunuri de valoare în mașinile parcate.

Siguranța traficului rutier este unul dintre obiectivele primordiale ale polițiștilor cu atribuții în domeniu, motiv pentru care, în zilele care urmează, se vor intensifica acțiunile de supraveghere și control al traficului

Șoferii care conduc sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive, care conduc cu viteză peste limita legală, cei care depășesc neregulamentar, dar și pietonii care traversează neregulamentar, bicicliștii și utilizatorii de trotinete care încalcă regulile de circulație vor fi sancționați ferm. Obiectivul este acela de impunere a unui climat de siguranță astfel încât toți participanții la trafic să ajungă la destinație cu bine.

Facem precizarea că, în această perioadă, sunt anticipate creșteri ale valorilor de trafic îndeosebi pe drumurile naționale, mai exact DN 1, Sibiu – Brașov, respectiv DN 7, Sibiu – Vâlcea, circulația fiind îngreunată și din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă. Răbdarea și fair – play-ul sunt calități importante de care trebuie să dea dovadă șoferii care circulă pe aceste tronsoane. Luați-vă o marjă de timp mai mare în cazul în care vă propuneți să ajungeți la destinație la o oră prestabilită!

În plus, le recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză impus pe tronsonul de drum, să semnalizeze din timp și să se asigure foarte bine înainte de a schimba direcția de deplasare, să păstreze distanța de siguranță față de cel care circulă în față și să acorde atenție sporită pietonilor, bicicliștilor, utilizatorilor de trotinete și motocicliștilor.

În cazul în care sunteți martor sau implicat direct într-o situație periculoasă pentru viață, apelaţi în cel mai scurt timp numărul unic pentru apeluri de urgență 112!” se arată într-un comunicat de presă remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu.

Articolul precedentSuperliga începe astăzi la Mediaș
Articolul următorExil și patrie | Concert coral la Biserica Sfânta Margareta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.