Acasă STIL DE VIATA

Atenție a apărut un portal neautorizat pentru achiziția rovinietei | ALERTĂ CNAIR

501
roviniete mai scumpe - achiziția rovinietei

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează asupra existenței unui portal neautorizat pentru achiziția rovinietei.

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că a constatat existența în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv www.digitale-vignette-online.ro”, a avertizat compania. Se recomandă utilizatorilor să achite rovinieta numai la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție și portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al CNAIR.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate. În același timp, CNAIR atrage atenția că la achitarea unei roviniete pe portalul amintit mai sus, utilizatorii achită costuri suplimentare care ajung să fie în cuantum de aproape 200% față de prețul real al unei roviniete.

Începând din luna august 2022 se măresc amenzile pentru cei care circulă pe drumurile naționale și pe autostrăzi fără rovinietă. Pentru șoferii de autoturisme care nu au rovinietă amenzile cresc cu 25-50 de lei, iar în cazul mașinilor de transport persoane și a camioanelor, sumele pe care le vor plăti dacă nu achită taxa de drum pot fi cu până la 7.900 de lei în plus față de amenzile din prezent.

Proiectul de lege care prevede creșterea amenzilor pentru circulația pe drumurile naționale fără rovinietă a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, după ce primise votul favorabil în Senat la începutul lunii mai. Noile amenzi se vor aplica după 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, cel mai probabil din luna august.

Articolul precedentControale ITM în domeniul construcțiilor | Sancțiuni în valoare de 27.000 lei
Articolul următorTată și fiu reținuți după ce au agresat un bărbat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.