Acasă Nova TV

A doua prelungire a termenului pentru recensământ

174

A doua prelungire a termenului pentru recensământ.

Institutul Naţional de Statistică a anunțat o nouă prelungire a perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor. Astfel, recensământul se va desfășura până pe 31 iulie, în loc de 24 iulie. Potrivit unui comunicat al instituției, prelungirea se aplică în localităţile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică acolo unde, din cauza gradului scăzut de recenzare, există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.

Decizia a fost luată prin hotărârea nr. 13/20.07.2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din anul 2021 și poate fi consultată aici. Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât și prin recenzorii de teren.

Participarea la recensământ este o obligație legală, a cărei nerespectare poate duce la aplicarea unei sancțiuni contravenționale de către instituțiile abilitate. Persoanele care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru cele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi în cuantum cuprins între 1.500 și 5.000 lei.

Foto: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.