Acasă Transilvania Online

Tezaur vechi de peste 2000 de ani descoperit în județul Mureș de un căutător

980
Tezaur vechi de peste 2000 de ani descoperit în județul Mureș de un căutător

Un tezaur vechi de peste 2000 de ani a fost descoperit în județul Mureș de un căutător de comori.

Tezaurul conține circa 300 de monede din argint şi de bronz și a fost descoperit de un căutător de comori într-o pădure din zona localităţii Sângeru de Pădure, la 18 km de Târgu Mureș.

În momentul în care a găsit comoara, Narcis Carţiş a spus că a simţit o bucurie imensă, apoi s-a uitat de jur-împrejur să vadă dacă nu a observat cineva, a dezvelit o parte din vasul de lut fără a-l mişca din loc. După ce a descoperit în el mai multe monede, a anunţat Muzeul Judeţean Mureş, scrie G4Media.

”Totul ţine de noroc şi insistenţă în ceea ce faci. Când auzi sunetul acela nu poţi să ştii ce ai găsit, fiindcă la fel sună şi la alte metale, nu poţi să ştii ce ai în pământ. E o bucurie ce am trăit când am văzut ce am găsit. E a treia oară când descopăr ceva valoros,” a declarat presei căutătorul de comori Narcis Carţiş.

Conform Muzeului Mureș descoperirea s-a făcut aproape de limesul Estic al Daciei unde existau trei castre romane, un flux mare de soldaţi, cu un nivel destul de ridicat de trai, zona fiind împânzită de aşezări rurale dacice în care trăiau agricultori şi meşteşugari.

Detectoriştii sunt recompensaţi de către muzeu cu 30-40% din valoarea bunului descoperit, iar în cazul unei descoperiri de excepţie se mai adaugă încă 15%. (Foto Arhivă)

Articolul precedentMai mult de jumătate din totalul bugetelor locale în județul Sibiu se cheltuie pe iluminatul public
Articolul următorAccident cu 2 răniți la intrarea în Șaroș pe Târnave

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.