Acasă STIL DE VIATA

Schimbări RCA din toamnă | Încheierea electronică a Formularului de constatare amiabilă

224
Încheierea electronică a Formularului de constatare amiabilă

Pe 10 iunie au fost publicate în Monitorul Oficial normele care clarifică încheierea în formă electronică a Formularului de Constatare Amiabilă de accident.

Normele intră în vigoare la 90 de zile de la publicare, iar aplicația de mobil va fi disponibilă cel târziu la 1 septembrie, a declarat pentru HotNews.ro Mădălin Roșu, președintele BAAR.

Aplicația va fi o alternativă la formularul de constatare amiabilă în format fizic. E suficient ca doar unul dintre șoferii implicați în accident să completeze formularul electronic. Aplicația este intuitivă, are predefinite o serie de pictograme cu semne de circulatie, vehicule, străzi, sensuri giratorii și poți să îți așezi toate acele pictograme cât mai aproape de modalitatea în care s-a produs evenimentul, pentru a descrie accidentul.”

Aplicația va permite atașarea de fotografii de la locul faptei, cu avariile, datele celor implicați. Toate acestea se salvează și se trimit și către asigurător pentru avizarea daunei și pe mail către șoferii implicați.

Aplicația dezvoltată intern de Biroul asigurătorilor Auto va putea fi descărcată din App Store și Play Store. (Citește mai mult pe HotNews)

Articolul precedentLovit de cal după ce a căzut din căruță | Atelajul a trecut peste el
Articolul următorMedieșean (38) depistat băut la volanul unui TIR | 38 permise reținute în ultimele zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.