Acasă Revista Presei

Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților

272
Guvernul a aprobat reducerea prețului carburanților

Guvernul României a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburnaților.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto) a declarat că măsura prevede o reducere cu 50 de bani și intră în vigoare din această noapte, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.

25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care o vor aplica voluntar lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte, iar eu mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță. Să le lăsăm totuși un termen scurt în așa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate și să poată se reflecte aceste modificări”, a declarat ministrul Energiei.

Potrivit ministerului Finanțelor, companiile vor putea deconta cei 25 de bani printr-un „mecanism simplificat”. Măsura se va aplica în perioada 1 iulie – 30 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru a precizat că dacă benzinarii vor crește prețurile artificial, această majorare va fi încadrată la „acțiuni speculative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.