Acasă Nova TV

Brâul Maicii Domnului din Grecia va ajunge la Brateiu

650

Brâul Maicii Domnului din Grecia va ajunge la Brateiu.

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, va ajunge săptămâna aceasta în județul Sibiu, iar la începutul săptămânii viitoare, în zilele de 14 și 15 iunie va poposi la Brateiu.

Conform organizatorilor evenimentului, marți, 14 iunie, la ora 8:30, este programată primirea Brâului Maicii Domnului în fața Primăriei Brateiu, de către un sobor de preoți în frunte cu Protopopul Mediașului, Ovidiu Găban. Ulterior va avea loc procesiunea până la Biserica Ortodoxă Brateiu, urmată de Sfânta Liturghie care va fi săvârșită în aer liber. În aceeași zi, de la ora 17:00 va avea loc Acatistul Maicii Domnului Pantanassa și Taina Sfântului Maslu.

De asemenea, pe parcursul zilei de miercuri vor avea loc Acatistul Maicii Domnului Pantanassa, Utrenia și Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, Acatistul Maicii Domnului de la Poceaev și Taina Sfântului Maslu. Răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul Enosis al Arhiepiscopiei Alba Iulia. Programul de închinare va fi între orele 8:00-21:00.

Conform crestinortodox.ro, Mănăstirea Kato Xenia, situată în oralul grecesc Volos, păstrează o parte din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve creștine. Brâul este țesut din păr de camilă și alături de Cinstitul ei Acoperământ, constituie singura amintire prețioasă ce se păstrează din viața ei pământească.

Foto: gds.ro

Articolul precedentPoștașii pe biciclete electrice | Poșta Română va dota personalul în următoarele luni
Articolul următorDECLARAȚII șoc la AUR | Liderul „creștin-familist” Simion a organizat petreceri cu acte de preacurvie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.