Acasă Transilvania Online

Angajați din Asia la hoteluri din Sovata | Lipsă de personal la bucătărie, ospătari şi curăţenie 

509
Angajați din Asia la hoteluri din Sovata

Mai multe hoteluri din Sovata vor recurge la angajați din Asia pe partea de bucătărie, ospătari şi la curăţenie din cauza crizei tot mai acute de personal.

Nu găsim însă personal pe partea de bucătărie, ospătari, chiar şi la partea de curăţenie deja întâmpinăm probleme. Suntem deja cu ochii şi pe piaţa de afară, discutăm cu firme de recrutări să aducem oameni din Asia,” a declarat pentru Economedia directorul de operaţiuni al SC Balneoclimaterica SA, Andrei Rusu.

Reprezentantul Balneoclimaterica Sovata a arătat că staţiunea a fost renovată în perioada de pandemie, iar administraţia oraşului a investit mult în imaginea staţiunii, drept urmare numărul de turişti e tot mai mare.

Ne bucurăm că am renovat totul în perioada de pandemie, staţiunea arată foarte bine, oraşul investeşte foarte mult în imagine, iar turiştii din România revin cu mare plăcere. La Hotelul Brădet capacitatea ocupată este de 80%, la Ursina e de 60%, deşi încă suntem în presezon. Deocamdată familiile cu copii sunt acasă, iar la sfârşitul lunii iunie începe sezonul. Aşteptăm să vină turiştii în număr cât mai mare, mă refer în special la turiştii români. În perioada de pandemie nu au venit turişti din străinătate, pentru piaţa din străinătate credem că va fi nevoie de 2-5 ani să revină aceste pieţe”, a precizat Rusu.

Ştrandul Lacul Ursu se va deschide pe 24 iunie, fără restricţii, în timp ce Lacul Aluniş este deja deschis.

Noutatea din acest an oferită turiştilor este o alee terapeutică amenajată pe Drumul Sării care împrejmuieşte Lacul Ursu şi care va putea fi parcursă doar fără încălţăminte.

Articolul precedentZilele Mediașului 2022 | Diplome de excelență și plachete aniversare pentru personalități locale
Articolul următorCâine salvat de pompierii medieșeni din râul Târnava Mare | Persoana care a dat alarma l-a adoptat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.