Acasă Revista Presei

Toate polițele RCA încheiate la City își pierd valabilitatea în câteva zile

266
polițele RCA City Insurance insolvență

Toate polițele RCA încheiate la City își pierd valabilitatea în câteva zile, șoferii fiind astfel obligați să încheie o altă asigurare.

Conform Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA), polițele RCA emise de societatea City Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată. Aproape 500 000 de șoferi mai sunt nevoiți să schimbe, din această cauză, asigurarea, deși pe hârtie ea mai este valabilă. 

Clienții City Insurance ale căror contracte de asigurare sunt denunțate automat pe 11 mai 2022, pot solicita returnarea părții din prima de asigurare proporțională cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare. Toate detaliile despre această procedură, precum și documentele necesare pot fi regăsite AICI.

În cazul în care șoferul nu a schimbat asigurarea, va fi pasibil de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare. Amenda pentru absența unei asigurări RCA este cuprinsă între 1 000 și 2 000 de lei. În baza Codului Rutier, Poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.