Acasă Revista Presei

Suc de mere și vișine retras din magazinele Kaufland

399

Suc de mere și vișine retras din magazinele Kaufland.

Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Conform acestuia, Kaufland a retras de la vânzare un lot de suc de mere şi vişine la care s-a descoperit conţinut peste normă de patulină.

,,În urma verificărilor periodice, s-a decelat o depășire a valorii admise pentru patulină în acest produs. Întrucât nu poate fi exclus vreun risc asupra sănătății şi din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Kaufland a reacționat fără întârziere și a retras de la comercializare produsul în cauză. Clienții care au achiziționat produsul mai sus menționat cu data de valabilitate 17.11.2022, lot: 417, sunt rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl consume. Ei se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „ Vreau din România Suc de mere şi vişine 3L”, lot: 417, data de valabilitate: 17.11.2022, conform declarației producătorului S.C. Mărul Argintiu SRL. Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată. Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom și Digi-RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact” se arată în anunțul ANSVSA.

Conform evz.ro, patulina este o micotoxină sintetizată în anumite condiții de unele specii de ciuperci microscopice. Mediul umed și temperaturile ridicate favorizează producerea patulinei. Patulina provoacă diferite pericole pentru sănătate, inclusiv greață, congestie pulmonară, degenerare a celulelor epiteliale, alături de efecte cancerigene, genotoxice, imunosupresoare și teratogene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.