Acasă Revista Presei

Romgaz a semnat achiziția acțiunilor Exxon în proiectul Neptun Deep

510
Romgaz a semnat achiziția acțiunilor Exxon

Romgaz a semnat marți la Palatul Victoria contractul de achiziție a acțiunilor americanilor de la Exxon în proiectul Neptun Deep.

Prezent la eveniment, premierul Nicolae Ciucă a spus că prin nu mai târziu de 2026 gazele vor fi extrase din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră și că estimările arată că există cantități suficient de mari pentru a asigura gaz și pentru țările din regiune și din UE.

Prin semnarea acestui contract, a spus premierul, Romgaz și OMV Petrom vor putea să extragă gaze din Marea Neagră nu mai târziu de 2026 și „ținând cont că estimarile ne dau garanții că există cantități suficient de mari să putem asigura gaz și pentru vecinii noștri atât din regiune cât și din Uniunea Europeană.”

Vreau să le cer celor de la Romgaz ca împreună cu reprezentanții OMV petrom să înceapă cât mai degrabă procesul de ionvestiții în marea neagră și să reușim pe cât posibil ca procesul de extracție a gazelor să se întâmple cel puțin la termenul asumat – finele anului 2026,” a spus premierul Nicolae Ciucă.

Tranzacția prin care Romgaz va prelua participația americanilor de la Exxon în proiectul Neptun Deep a fost aprobată în decembrie 2021 de către acționarii producătorului de gaze naturale Romgaz pentru un preț de achiziție de 1,06 miliarde de dolari. (mai mult pe hotnews.ro)

Articolul precedentAtenție la mesajele SMS și la link-ul din mesaj!
Articolul următorAtletismul medieșean continuă să strălucească la nivel național | Declarații

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.