Acasă Nova TV

Romgaz a luat un credit de 325 milioane de Euro pentru achiziția acțiunilor Exxon

1111
Daniel Pena - Romgaz a scos la licitație serviciul de reprezentare juridică externă
Romgaz a luat un credit de 325 milioane de Euro pentru achiziția acțiunilor Exxon.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale, a semnat acordul de finanțare, în valoare de 325 milioane de Euro, cu Raiffeisen Bank, pentru finanțarea parțială a achiziției acțiunilor EMEPRL, care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep.

Romgaz va utiliza împrumutul pentru a finanța parțial prețul de achiziție care se va plăti pentru toate acțiunile emise de Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep.
Facilitatea de împrumut în valoare de 325 milioane de Euro are o perioadă de scadență de cinci ani și este corelată cu performanța financiară generală a ROMGAZ.

Facilitatea, în care Raiffeisen Bank acționează în calitate de creditor, oferă ROMGAZ finanțarea pentru planul său de dezvoltare a resurselor, acoperind o parte a prețului de achiziție a tuturor acțiunilor emise de EMEPRL.

„Semnarea acestui acord de finanțare este necesar realizării unui obiectiv important asumat în Strategia ROMGAZ de dezvoltare pentru perioada 2021-2030, respectiv pentru finalizarea achiziției acțiunilor EMEPRL care deține 50% din drepturile și obligațiile aferente perimetrului Neptun Deep. Este un prim pas care dovedește determinarea noastră de a menține ROMGAZ drept cel mai important jucător pe piața de gaze din România și a ne poziționa strategic în contextul actual geopolitic. Dezvoltarea și exploatarea, cât mai curând posibil, a zăcămintelor cu potențial comercial din perimetrul Neptun Deep vor asigura adăugarea la producția de gaze naturale a României a unor volume considerabile care vor susține, fără doar și poate, securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale a țării” a declarat Aristotel Jude, Directorul general al Romgaz.


La rândul său, Directorul Economic al S.N.G.N ROMGAZ S.A., Răzvan Popescu, susține:

„Cooperarea cu partenerii financiari vizează asigurarea finanțării competitive a achiziției acțiunilor EMEPRL, obiectiv strategic de investiții ROMGAZ, menit să contribuie în mod real la consolidarea securității energetice. Acest acord constituie prima etapă de finanțare necesară ROMGAZ în contextul proiectului Neptun Deep, urmând ca după finalizarea tranzacției de achiziție a acțiunilor EMEPRL să demarăm formalitățile asigurării viitoarelor finanțări necesare grupului ROMGAZ pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep”.


„Acordul de finanțare în valoare de 325 milioane euro la care am ajuns cu ROMGAZ este un exemplu pentru angajamentul nostru de a susține procesul de tranziție spre o economie mai verde, permițând companiilor să-și implementeze strategiile lor sustenabile,” a spus Cătălin CEPIŞCĂ, Senior Director Raiffeisen Bank. „Tranziția către un sistem energetic cu emisii zero net este posibilă cu campioni puternici din domeniul energiei, precum ROMGAZ, care asigură de-a lungul procesului siguranța furnizării în regiune. Suntem încântați să fim principala bancă de finanțare a companiei și considerăm că această facilitate semnificativă este o indicație clară a sprijinului nostru pentru sectorul energetic”, a concluzionat acesta.


Încheierea contractului de finanțare a fost facilitată de suportul juridic al firmelor de avocatură Dentons, reprezentând S.N.G.N. ROMGAZ S.A. și Wolf Theiss, acționând pentru creditorul Raiffeisen Bank.

Articolul precedent62% dintre angajații din sectorul bancar câștigă sub 4 000 lei net pe lună | Index salarial
Articolul următorAutoturism răsturnat pe DJ 106 | O tânără de 19 ani a fost rănită

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.