Acasă Revista Presei

Legea Educaţiei va interzice profesorilor să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau

116
Legea Educaţiei va interzice profesorilor să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau

Viitoarea Lege a Educaţiei va interzice profesorilor să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau, a anunțat ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu a confirmat că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau.

Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică.

La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România educată» – şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de G4Media.

Conform ministrului, din comisie vor face parte „profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care să aibă experienţă şi în inspecţia şcolară. După ce va fi adoptat pachetul legislativ de bază, va fi anunțată și metodologia subsecventă cu proceduri.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea meditaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, care însă nu a fost respectată.

Articolul precedentIrina Rimes, Connect-R și alți artiști la Zilele Mediașului 2022 | Programul evenimentului
Articolul următorKatalin Novák noul președinte al Ungariei vizitează Alba Iulia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.