Acasă Revista Presei

România a înregistrat cea mai mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme din Europa

80

România a înregistrat cea mai mare creştere a înmatriculărilor de autoturisme din Europa.

Conform Digi 24, înmatriculările de autoturisme în Europa au scăzut în luna martie pentru a noua lună consecutiv, însă România se numără printre puţinele pieţe care au înregistrat creşteri ale înmatriculărilor comparativ cu luna martie a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Potrivit sursei citate, 1,127 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna martie 2022 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 18,8% comparativ cu 1,387 milioane de unităţi în luna martie 2021. Toate marile pieţe auto din UE (Germania, Franţa, Spania şi Italia) au înregistrat scăderi de două cifre, variind de la un declin de 17,5% în Germania şi până la unul de 30,2% în Spania.

În schimb, în România înmatriculările de autoturisme au crescut cu 40,2% în ritm anual, până la 11.025 de unităţi în luna martie, o creştere procentuală mai mare în rândul ţărilor din Europa fiind înregistrată doar în Irlanda (40,4%).

De asemenea, în primul trimestru al acestui an, piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa, cu un avans de 39,6% până la 28.978 autoturisme, în timp ce în Europa, vânzările de autoturisme au scăzut cu 10,6% până la 2,753 de autoturisme.

Articol complet: digi24.ro

Foto: Shutterstock

Articolul precedentAproape 1900 refugiați ucraineni au beneficiat de sprijin în județul Sibiu
Articolul următorAngajaţii vor avea acces online la datele proprii din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.