Acasă STIL DE VIATA

Activitatea PFA va fi considerată vechime în muncă sau specialitate | Condiții de aplicare

549
vechime în muncă PFA sau specialitate

Activitatea PFA va fi considerată vechime în muncă sau specialitate prevede un proiect de lege adoptat astăzi de Camera Deputaților.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Este vorba de un nou articol, art.181, care prevede recunoaşterea activităţii economice desfăşurate de PFA ca fiind vechime în muncă şi după caz, vechime în specialitate.

Astfel, perioada în care o persoană fizică autorizată a desfăşurat activităţi economice în temeiul prezentei ordonanţe de urgenţă constituie vechime în specialitate cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

  • activitatea economică pe care a desfăşurat-o a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii, a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
  • a fost înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

Ar mai fi de menționat că vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale. Nu va fi luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată. (Sursa: Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.