Acasă Transilvania Online

Precizări ale Transgaz după ce Rusia a invadat Ucraina

1749
transgaz amendată - Rusia a invadat Ucraina

Conducerea Transgaz a făcut astăzi unele precizări despre alimentarea cu gaze a României după ce Rusia a invadat Ucraina.

Importurile de gaze ale României prin Ucraina se derulează normal iar dacă vor fi întreruperi, fluxul de gaze poate fi redirecţionat cu uşurinţă prin alte puncte de intrare în ţară, a anunțat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, citat de Digi24.

România importă în prezent o cantitate de gaze naturale de 5,3 milioane de metri cubi pe zi prin Ucraina, iar consumul naţional este de aproximativ 40 de milioane de metru cubi pe zi.

Nu sunt probleme cu importurile prin Ucraina. Noi ne-am pregătit pentru toate scenariile posibile şi vom face faţă oricărei situaţii. Alimentarea cu gaze a României nu va fi afectată„, a spus Sterian.

În cazul în care importurile de gaze din Ucraina vor fi sistate, fluxurile de gaze pot fi redirecţionate cu uşurinţă prin punctul de intrare de la Negru Vodă şi prin alte puncte.

”… Transgaz şi-a făcut investiţiile la timp. În acest moment, BRUA funcţionează la capacitate maximă şi toate staţiile pe care le-am construit funcţionează la capacitate maximă, în reverse flow (în ambele direcţii)„, a precizat Sterian.

Alte conducte de import al gazelor în România sunt cele de la Giurgiu-Ruse (Bulgaria) şi Arad-Szeged (Ungaria).

În această dimineață Rusia a invadat Ucraina. Armata rusă a lansat rachete și asupra capitalei. Kievul a rupt relaţiile diplomatice cu Moscova

România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ședința CSAT, că România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina. Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.