Acasă Nova TV Advertoriale

Jocuri de păcănele ca la aparate – cum și când au apărut?

449

Sloturile electronice din agențiile de jocuri stradale au o istorie impresionantă în spate – iată cum au apărut și s-au dezvoltat cele mai iubite jocuri de cazino!

Istoria jocurilor ca la aparate – cum au apărut cele mai iubite sloturi

Atunci când spunem cazino, în 2022, majoritatea dintre noi ne formăm în minte o imagine a luxului și a bogăției – o sală plină de culori și lumini aprinse, în care regăsim zeci de sloturi mecanice cu fise, mese de blackjack și ruletă, alături de dealeri profesioniști, gata să ne asiste în orice moment.

Poate unii dintre noi ne gândim și mai departe, la cazinourile virtuale cărora deja le recunoaștem reclamele televizate din primele secunde, ce permit jucătorilor să se bucure de titlurile preferate de acasă, folosind un dispozitiv desktop sau mobil și o conexiune la internet.

Însă, imaginea de astăzi este una foarte diferită față de începuturile rudimentare ale industriei de cazino. Iată cum au apărut primele păcănele ca la aparate și cum au influențat aceste îndrăgite sloturi mecanice peisajul jocurilor de noroc de astăzi:

Secolul XIX ne-a adus primul slot mecanic

Între 1887-1895 a luat naștere primul aparat mecanic sau precursor al sloturilor online de astăzi. Dezvoltat de Charles Fey din San Francisco, acest joc avea un mecanism simplu – existau 3 role pe care apăreau 5 tipuri de simboluri, asociate și în prezent cu ideea de noroc sau câștig (potcoave de cal, inimă roșie, inimă neagră, romb și un clopot, Liberty Bell).

Clopotul Liberty Bell a inspirat și numele aparatului, astfel că astăzi este recunoscut pe plan global drept primul joc de păcănele inventat vreodată. Acest aparat a avut atât de mult succes că, în anii următori, au apărut numeroase copii în magazinele de țigări, saloanele și sălile de bowling ale vremii.

Către secolul XX, numeroase companii prestigioase din domeniul jocurilor de noroc au fost atrase de acest design rudimentar, dar care promitea multe, astfel că și-au dezvoltat propriile sloturi, mult mai moderne. De exemplu, în 1963, gigantul Bally, o corporație globală de cazino și entertainment, ne-a adus primul slot electronic, denumit Money Honey. Popularitatea sa a dus la răspândirea pe piață a sloturilor electronice pe care le cunoaștem și la care jucăm inclusiv astăzi.

Unde apare România în acest peisaj?

Atunci când spunem sloturi online România, trebuie să menționăm faptul că țara noastră s-a bucurat de o istorie similară cu cea a statelor americane menționate mai sus. Însă, din cauza regimului comunist și a contextului geografic, progresul s-a înregistrat mai lent în România pe toate planurile, iar industria jocurilor de noroc nu a făcut excepție.

Cu toate acestea, încă de la prima apariție pe piață, jocurile de noroc s-au bucurat de un real succes în țara noastră, iar numărul sălilor stradale și agențiilor de profil a crescut amețitor, mai ales în ultimii ani. România a reprezentat o piață atractivă pentru operatorii internaționali mari.

La început, pasionații de jocuri de noroc le practicau exclusiv în persoană și mergeau în săli special amenajate, unde cea mai mare parte a spațiului era ocupată de păcănele electronice, completate ocazional și de jocurile de cărți sau loterie.

România – una dintre cele mai importante piețe de cazino din Europa de Est

Progresul înregistrat de industria românească de cazino nu mai poate fi negat în 2022, iar țara noastră a devenit o piață importantă din Europa de Est, alături de Bulgaria, Polonia sau Croația.

Este de ajuns să ne uităm în jur la multitudinea de panouri publicitare ale cazinourilor online, la bannerele care apar sponsorizate când navigăm pe internet sau la aplicațiile mobile dedicate pentru jocurile de noroc. Statisticile ne spun același lucru – în medie, 80% din profiturile unui cazino sunt generate de jocurile ca la aparate.

În prezent, piața din România este dominată de platformele online de cazino, pariuri sportive, loterie sau virtuale – pariorii se pot înregistra și pot juca pe bani reali din orice colț al țării la sute de păcănele de la dezvoltatori cunoscuți de software (NetEnt, Microgaming, Yggdrasil sau NOVOMATIC).

Nu în ultimul rând, țara noastră oferă siguranță oricărui amator de cazino – jocurile de noroc online sunt legale pentru orice rezident cu vârsta de cel puțin 18 ani, iar industria este reglementată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Astfel, ai certitudinea că vei juca online doar pe platforme licențiate. Acestea îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate și securitate. În plus, oferă frecvent și premii atractive la care pariorii din trecut nici nu visau – cashback, programe de loialitate, oferte la prima depunere, rotiri gratuite la sloturi etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.