Acasă Revista Presei

Premierul a anunţat noi măsuri în sprijinul consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei

407
scumpirea energiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat astăzi o serie de noi măsuri pentru sprijinirea consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei. Facturile vor fi recalculate şi nu se vor percepe penalităţi.

„Pentru garantarea eficienţei  măsurilor de protecţie a cetăţenilor, consumatori casnici, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.  Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi NU vor fi purtătoare de penalităţi”, a spus premierul citat de adevarul.ro.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redus la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum.  

În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie si le vom menţine active până la data de 1 iulie. Vom reduce costul energiei electrice  la consumator prin  compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi.

Vom elabora o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale. Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie,” a declarat Ciucă.

Declarațiile au fost făcute după o şedinţă cu miniştrii Finanţelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului şi preşedintele ANRE. Scopul principal al ședinței a fost stabilirea de noi măsuri pentru protejarea populaţiei şi a inteprinderilor de efectele creşterii preţurilor la energie.

Articolul precedentNumăr redus de persoane infectate internate în spitale | La Mediaș sunt 11 pacienți pozitivi
Articolul următorTEO’s Dance School Mediaș | Proiecte noi în 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.