Acasă Transilvania Online

De la 1 februarie norme noi pentru certificatul digital al UE privind Covid

1660
certificatul digital covid

De la 1 februarie intră în vigoare noi norme pentru certificatul digital al UE privind Covid, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Comisia Europeană a decis pe 21 decembrie ca certificatul verde european să aibă o perioadă de valabilitate de maxim 9 luni dacă persoana nu are doza de rapel (booster) de vaccin anti-Covid-19. Statele membre vor trebui să se conformeze cu aceste reguli pentru a permite călătoriile fără restricții în cadrul UE.

Perioada de valabilitate se calculează de la ultima doză de vaccin. Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni, că acest lucru urmează să fie reglementat și în România.

Deocamdată, până la o nouă reglementare legislativă, certificatul digital este valabil doar în România şi pentru cei care au depăşit 9 luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID, iar acest document poate fi folosit în continuare pentru intrarea în magazine, restaurante sau teatre.

În cazul în care se dorește ieșirea din țară, este obligatorie a treia doză de vaccin.

” … sunt reguli europene, sunt făcute şi aprobate la nivelul tuturor ţărilor membre UE. Nu este o chestiune inventată de noi şi care vrem să o implementăm altfel decât alte zone. Este regula aplicată şi recomandată de către toţi membrii UE,” a declarat Raed Arafat citat de Digi24.

Articolul precedentRata incidenței cazurilor de COVID pentru ziua de 31 ianuarie
Articolul următorPerioada de carantină a fost redusă pentru toată lumea | Lista țărilor cu risc a fost desființată

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.