Acasă Nova TV

12 persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic au fost reținute

539

12 persoane bănuite de infracțiuni la regimul silvic au fost reținute.

12 persoane au fost reținute ieri în urma celor 14 percheziții efectuate la primele ore ale dimineții. Printre infracțiunile care fac obiectul acestui dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se numără constituirea unui grup infracţional organizat, furt de material lemnos, instigare la tăiere ilegală de arbori,  folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal, instigare la delapidare, delapidare şi complicitate la delapidare. 

,,La data de 19 ianuarie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu efectuează 14 percheziții domiciliare, în județul Sibiu, într-un dosar penal privind infracțiuni la regimul silvic. Prejudiciul este estimat la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a  402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat și sustras ilegal.

În urma perchezițiilor efectuate și a audierii persoanelor vizate în dosar, s-a dispus măsura reținerii pe baza de ordonanță de reținere pentru 24 de ore a 12 persoane, respectiv bărbați cu vârsta cuprinsă între 33 și 56 de ani, domiciliați în Cristian, Orlat și Gura Râului.

În cursul acestei zile, persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

La la acțiune au participat polițiștii specializați în domeniul silvic, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sprijiniți de luptători din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Alba, Argeș, Brașov, Cluj, Gorj și Vâlcea” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Articolul precedentLogiscool Mediaș organizează cursuri de siguranță pe internet | 2 cursuri noi din semestrul al doilea
Articolul următorBărbat de 65 ani dispărut | Dacă l-ați văzut anunțați poliția!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.