Acasă Transilvania Online

VIDEO Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda va fi dat în folosință | Se va circula din Sibiu până la Cluj

588
autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeș Turda, va fi dat marți 30 NOIEMBRIE, în folosință, potrivit unui anunț de ultimă oră al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Autostrada A10, Sebeș – Turda, trebuia să fie finalizată încă din 2016. Lucrările pe lotul doi, demarate în 2014, au durat șapte ani. Finalizarea va permite șoferilor să circule pe autostradă de la Sibiu la Cluj fără întrerupere.

”Am fost, am verificat personal, am luat toate măsurile de siguranță și am discutat cu colegii din minister… Imediat cum sunt finalizate ultimele și care sunt minore, adică până mâine, acest tronson va fi dat în circulație, astfel încât de la Sebeș la Cluj să se poată circula în regim de autostradă. Mâine după masă se va da drumul la lotul 2, cu anumite restricții pe care le-am anunțat deja,” a anunțat luni Sorin Grindeanu.

Traficul va rămâne restricționat pe o bandă pe sens, pe o distanță de 1,5 km, până în luna aprilie-mai 2022. În zona Dealului Oiejdea, unde au apărut alunecări de teren, una dintre căi nu este încă finalizată.

Ca atare, pe acest sector -de 1,5 km- se va circula în ambele sensuri, dar pe o singură cale, în regim de Drum Național. Situația a impus limitarea vitezei la 60 km/h în zona respectivă, dar și limitarea la 100 de km/h pe restul lotului 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here