Acasă Transilvania Online

Tronsonul Târgu Mureş–Ungheni al A3 poate fi deschis până la sfârşitul anului 2021

364
Tronsonul Târgu Mureş–Ungheni al A3

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastruturii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că traficul pe tronsonul Târgu Mureş-Ungheni al autostrăzii A3 poate fi deschis până la sfârşitul anului 2021.

Sectorul are o lungime de 9 kilometri, din care aproximativ jumătate în regim de autostradă, iar restul ca drum de legătură cu două benzi pe sens.

Pot spune că circulaţia pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni al A3 poate fi deschisă până la sfârşitul anului. Trebuia să mă asigur însă că sunt finalizate toate lucrările necesare deplasării în siguranţă pe acest sector de autostradă. Vreau să remarc faptul că proiectul se finalizează înaintea termenului contractual şi se înscrie în buget,” a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR S.A.

Conform contractului, lucrările ar trebui finalizate anul viitor, însă potrivit estimărilor constructorului și ale CNAIR SA, acestea ar putea fi terminate mai devreme, respectiv în 2021, se menționează pe site-ul CNAIR.

Târgu Mureş–Ungheni A3
Foto: Kodok Márton

În condiţiile în care, tot până la sfârşitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda va fi deschis pentru circulaţia rutieră, drumul de la Târgu Mureş până la Alba Iulia se va desfăşura în condiţii de siguranţă mult mai mari şi în timpi mult mai scurţi.

Târgu Mureş va avea o conexiune mult mai eficientă cu graniţa de vest a României prin vama Nădlac, chiar dacă deocamdată lipsesc cei 9 km pe A1, în zona Margina – Holdea unde urmează să fie construite tuneluri,” a spus șeful CNAIR.

Acest lot din Autostrada Transilvania a fost unul dintre cele mai disputate proiecte de infrastructură rutieră. Pentru atribuirea contractului, Compania de Drumuri a primit în total 12 oferte.

Articolul precedentIncendiu la o casă de locuit din Axente Sever | Foto
Articolul următorAccident cu 3 răniți la ieșirea din Bârghiș | Sunt implicate 2 autoturisme și un tractor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.