Acasă Transilvania Online

VIDEO Garda Națională marș cu torțe în cetatea din Alba Iulia | Au început manifestările de Ziua Națională

210
marș cu torțe Alba

Marți seara, în Cetatea Alba Carolina, Garda Națională a desfășurat un marș cu torțe în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Naționale.

Evenimentul ”Treceți batalioane române Carpații” a avut loc cu participarea Fanfarei Județului Alba, pe traseul Piața Tricolorului – Poarta a III-a – Piața Cetății. La evenimentul militar a participat Garda Națională de la Alba Iulia, alături de voluntari din Alba Iulia, Cluj, Constanța, Arad, București, Sălaj.

Istoric, a fost vorba despre grupul de soldați care a activat în preajma Unirii de la 1 Decembrie 1918, având rolul esențial de a păzi orașul ce găzduia lucrările Marii Adunări Naționale. Existența acestei formațiuni și excelența ei organizare au constituit chiar un argument forte pentru alegerea orașului Alba Iulia ca loc pentru realizarea Unirii cu România.

Cei mai mulți gardiști ai acesteia au fost recrutați dintre soldații proaspăt întorși de pe front. În lipsa altor structuri din Transilvania după dezmembrarea Imperiului austro-ungar, rolul gărzilor naționale a fost cu atât mai important.

Garda Națională de la Alba Iulia a fost pusă sub comanda unui sfat militar de 12 persoane, în frunte cu căpitanul I.F. Negruțiu, membru în Consiliul Național Român al comitatului, și cu căpitanul Florian Medrea. La data înființării, 4 noiembrie, avea 120 de soldați, număr care va spori la 800 în săptămânile următoare. (Sursa Alba24)

Articolul precedentGruparea din spatele înșelătoriilor cu metoda Accidentul prinsă de poliție
Articolul următorAnsamblu tir în flăcări pe DN 14 în Slimnic | VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.