Acasă Nova TV

Gruparea din spatele înșelătoriilor cu metoda Accidentul prinsă de poliție

1855
grupare prinsă de poliție - metoda accideentul

Gruparea din spatele înșelătoriilor cu metoda Accidentul a fost prinsă de poliție după ce s-a încercat păcălirea unei bătrâne, anunță IPJ Sibiu.

Este vorba despre trei sibieni cu vârste cuprinse între 16 și 37 de ani. Unul dintre ei a fost închis în Penitenciarul Arad. Ei sunt bănuiți că sunt în spatele a șapte înșelăciuni, prin metoda accidentul, în orașele Sibiu, Mediaș și Agnita. Gruparea ar fi generat victimelor un prejudiciu de 93.000 de lei.

Doi dintre membrii grupării, o tânără de 16 respectiv un bărbat de 32 de ani, au fost prinși de poliție Luni, 29 noiembrie, după ce au înșelat o bătrână în stilul clasic.

În jurul orei 15:00, sibianca, în vârstă de 85 de ani, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care, sub pretextul că este medic, i-a solicitat femeii banii de care dispune, în vederea acoperirii cheltuielilor necesare operației fiului acesteia, care ar fi suferit un accident.

Femeia a oferit 4.000 de lei unei tinere, care s-ar fi prezentat la domiciliu ca fiind asistenta medicului. Ea a fost însoțită de un bărbat, care i-a asigurat transportul cu mașina. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu i-au depistat pe cei doi în trafic, au oprit autoturismul și i-au identificat, asupra lor fiind descoperit și un plic în care se aflau 4.000 de lei,” a informat Poliția Sibiu.

Cei doi sibieni care au înșelat bătrâna au fost reținuți pentru 24 de ore, timp în care s-au făcut verificări și la Penitenciarul Arad, unde se află cel de-al treilea membru al grupării

În urma controlului efectuat asupra unui deținut, sibian, în vârstă de 37 de ani, a fost descoperit un telefon mobil, despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit pentru apelarea femeii,” a mai precizat IPJ Sibiu. Acțiunea polițiștilor a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cei trei sunt bănuiți că în perioada august – noiembrie 2021 ar fi comis șapte astfel de înșelăciuni în Sibiu, Mediaș și orașul Agnita.

Dosarul este instrumentat de IPJ Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. (Foto Arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here