Acasă Sibiu

Trafic de migranți la Sibiu | Străinii erau ascunși într-o cabană din Cristian

599
Trafic de migranți la Sibiu

Astăzi au avut loc ample percheziţii în judeţele Sibiu, Galaţi şi Arad, la persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de migranţi.

Conform unui comunicat de presă al poliției, peste 100 de persoane provenite din ţări din Asia, dornice să ajungă în Germania au fost traficate după un plan bine stabilit. 50 dintre acestea au fost depistate în urma controalelor efectuate de poliţia de frontieră.

Potrivit DIICOT, în cauza s-a reţinut faptul că, pe relaţia Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – Austria/Germania a fost constituit un grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în activităţi infracţionale circumscrise traficului de migranţi, în scopul obţinerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că membrii grupării, contra cost, au călăuzit, transportat şi adăpostit grupuri de migranţi pe teritoriul României în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României în Ungaria.

Totodată, aceştia au fost implicaţi şi în trecerea frauduloasă a migranţilor peste frontiera de stat româno-maghiară şi în transportarea clandestină a acestora spre ţările de destinaţie, respectiv Austria sau Germania„, precizează procurorii DIICOT.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu, au fost conduse, în vederea audierii, 5 persoane

Membrii grupării preluau, în autovehicule, migranţii de pe teritoriul României, fie dintr-o pădure situată în apropiere de frontiera româno-bulgară (după ce aceştia au fost călăuziţi ilegal, peste frontiera verde, din Bulgaria până în locul respectiv), fie din centrele de cazare pentru solicitanţii de azil de pe teritoriul României (după ce aceştia au fost racolaţi de către alţi membri ai gruparii), după care îi transportau şi adăposteau, temporar, într-o cabană situată pe raza comunei Cristian, din judeţul Sibiu, menţionează sursa citată.

După câteva zile, de regulă la finalul săptămânii, în funcţie de circumstanţele de moment, migranţii erau preluaţi de către membrii grupării din cabană, în autovehicule şi, fie erau transportaţi, pe drumurile neasfaltate din zonă, până într-o parcare de tiruri situată pe autostrada A1.

Acolo erau ascunşi în semiremorcile tirurilor şi transportaţi mai departe, clandestin, spre ţările de destinaţie, respectiv Austria sau Germania. Aceştia mai foloseau autovehiculele personale până la frontiera româno-maghiară, iar, după ce îi călăuzeau pe jos, peste frontiera verde, în Ungaria, îi transportau mai departe, clandestin, spre ţările de destinaţie, respectiv Austria sau Germania.

Articolul precedentBărbat din Mureș fără permis implicat într-un eveniment rutier în Mediaș
Articolul următorPatriarhul Bisericii Ortodoxe Române a confirmat că s-a vaccinat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.