Acasă Transilvania Online

În afară de județul Sibiu majoritatea vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători

6152
afară de județul Sibiu majoritatea vor fi sub 3 la mie

Biostatisticianul Octavian Jurma a afirmat, miercuri seară, că majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători, dacă trendul actual se menţine constant şi dacă se respectă restricţiile. Excepție ar fi județul Sibiu.

Potrivit estimărilor medicului, judeţul Sibiu ar fi singurul care în 28 decembrie ar avea incidenţă de peste 9 la mie. Explicaţia ar fi că judeţul este în creştere masivă în ultima perioadă, cel mai probabil din cauza cazurilor anterioare când s-a subestimat incidenţa.

Tot în 28 decembrie, judeţele Argeş, Bihor şi Vâlcea vor avea peste 3 la mie incidenţă.

Prognoza simplă a incidenţei pe judeţe în perioada următoare prezentată de Octavian Jurma 

”Majoritatea judeţelor vor fi sub 3 la mie înainte de sărbători dacă trendul actual se menţine constant. Vă atrag atenţia că prognoza în această perioadă este puternic influenţată de măsurile luate şi conformarea populaţiei cu acestea.

Dintre acestea, vaccinarea este cel mai important factor care poate accelera ieşirea din valul valul 4-Delta, alături de conformarea cu măsurile existente”, a scris biostatisticianul pe Facebook.  

În ceea ce privește situația din județul Sibiu, medicul a scris „nu sunt sigur că nu sunt alocările din urmă de vină. Sunt nişte evoluţii foarte dubioase la nivel de judeţ (…) Sibiu e un outlier clar, dar pot fi alocări din urmă când probabil s-a subestimat masiv incidenţa”. (Sursa adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.