Acasă Revista Presei

Spitalele de stat suspendă internările și operațiile care nu sunt urgențe | Criza COVID

427
pacienți Spitalele de stat suspendă internările și operațiile

Spitalele de stat suspendă internările și operațiile care nu sunt urgențe, a anunțat Luni seara șeful DSU, Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern.

Arafat a precizat că măsurile se aplică pentru 30 de zile și trebuie luate din cauza crizei COVID. Acestea nu se aplică pacienților oncologici, celor care fac dializă, gravidelor și urgențelor.

Suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede ca managerii unităților publice cu paturi (spital) să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu reprezintă urgență”, a precizat el.

Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a menţionat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor, scrie Digi24.

Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a precizat șeful DSU.

Totodată, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii COVID.

Articolul precedentBărbat atacat de un urs pe raza județului Sibiu
Articolul următorGuvernul a aprobat compensarea facturilor la energie și gaze pentru populație | Exemple de calcul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.