Acasă STIL DE VIATA

Produsele Facebook funcționează | Luni seara a căzut și WhatsApp

852
WhatsApp Facebook

Facebook, Instagram și WhatsApp au fost oprite pentru utilizatorii din întreaga lume. Defecțiunea a apărut luni seara.

Au apărut mesaje de eroare pe toate cele trei servicii din aplicațiile iOS, Android precum și de pe web. Utilizatorii sunt întâmpinați cu mesaje de eroare.

Întreruperea a afectat fiecare platformă deținută de Facebook, potrivit datelor de pe Downdetector și Twitter. Aceasta a inclus Instagram, Facebook, WhatsApp și Facebook Messenger. Întreruperile par să fi început Luni în jurul orei 12:40 în mai multe țări, iar până la orele serii a căzut complet.

Facebook nu a comentat public întreruperile care au afectat toate serviciile sale. Problema pare a fi legată de o problemă DNS care a afectat serverele Facebook, scrie 9to5mac.com.

ACTUALIZARE: Pe Twitter, directorul de comunicare Facebook, Andy Stone a postat: „Suntem conștienți de faptul că unii oameni au probleme cu accesarea aplicațiilor și produselor noastre. Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil și ne cerem scuze pentru orice inconvenient.”

ACTUALIZARE MARȚI 5 OCT: Cauza tehnică a problemelor este o eroare DNS (sistem de nume de domeniu, abreviat DNS, în engleză Domain Name System) – ceea ce înseamnă că site-urile și aplicațiile nu pot fi văzute pe ”harta” internetului. Ce a cauzat această eroare DNS însă? Compania Cloudfare, care furnizează expertiză tehnică, e explicat că problema inițială a fost provocată de o eroare a BGP (Border Gateway Protocol) – un mecanism care conectează literalmente rețelele din care este formată marea rețea numită internet.

Compania condusă de Mark Zuckerberg și-a cerut scuze față de utilizatorii afectați

Fondatorul şi CEO-ul Facbook, Mark Zuckerberg a transmis utilizatorilor că îi pare rău pentru întreruperea care a afectat luni serviciile Facebook, Instagram şi WhatsApp, reluate după mai mult de şase ore, transmite News.ro.

”Facebook, Instagram, WhatsApp şi Messenger revin acum online. Îmi pare rău pentru întreruperea de astăzi Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu oamenii la care ţineţi”, a scris Zuckerberg pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here