Acasă Revista Presei

Italia introduce restricții dure pentru persoanele fără Certificat Verde COVID

488
Pașaportul Covid va fi implementat în România de STS - Certificat Verde COVID

Italia a anunțat că introduce restricții dure pentru persoanele fără Certificat Verde COVID. Măsurile intră în vigoare din Septembrie.

Guvernul italian a decis joi, că toți profesorii trebuie să aibă certificat verde care să ateste vaccinarea, imunitatea obținută prin recuperarea după boală sau un test negativ la Covid-19 pentru a se putea întoarce la catedră. Fără acest certificat, profesorii nu vor mai putea să se prezinte la serviciu, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

De la 1 Septembrie 2021, certificatul verde devine obligatoriu pentru toți cei care călătoresc cu trenul, cu avionul sau pe mare.

Începând de astăzi, Italia a decretat obligatoriu certificatul verde pentru a putea lua masa la restaurante la interior, dar și pentru participarea la un număr mare de activități sau pentru accesul la servicii.

Măsurile anunțate de Italia vin la mică distanță de cele similare luate de Franța. Este de așteptat ca din toamnă majoritatea țărilor europene șă recurgă la introducerea de restricții asemănătoare. (Sursa: Digi24)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here