Acasă Transilvania Online

Ieșirea din țară se va face doar cu certificat digital COVID | Măsura se aplică din această săptămână

1977
certificat digital COVID

Începând de vineri, 13 august 2021, ieșirea din țară se va face doar cu certificat digital COVID, singurul recunoscut ca document de vaccinare, testare sau de trecere prin boală. Măsura se va aplica la nivelul țărilor UE.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat. Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, arată un comunicat al Guvernului.

Certificatele digitale sunt documnte care conțin un cod QR și care pot fi eliberate accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Până marți, 10 august, în România au fost eliberate 1.646.339 de certificate digitale europene COVID-19. Cea mai mare parte dintre certificatele solicitate și eliberate până acum – 96% – atestă vaccinarea împotriva COVID-19, a anunțat marți Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, citat de HotNews.

Articolul precedentTrei tineri au furat o cutie de valori dintr-o societate comercială
Articolul următorAutoturism distrus complet în urma unui incendiu | Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.