Acasă Revista Presei

SONDAJ Românii nu vor să treacă la moneda Euro | Intrarea în spațiul Schengen mai importantă decât vizele americane

674
Românii nu vor să treacă la moneda Euro

Românii nu or să treacă la moneda Euro deși au încredere în Uniunea Europeană, relevă un sondaj de opinie realizat de Avangarde.

59% dintre românii chestionați de Avangarde declară că au încredere în UE, doar 23% spun că nu au încredere. Cu toate acestea, 60% dintre cei chestionați declară că nu vor să treacă la moneda unică Euro, doar 23% sunt de acord.

Intrarea României în spațiul Schengen e considerată de 57% dintre respondenți o chestiune mai importantă decât ridicarea vizelor de către SUA (31%).

Totuși 26% dintre români cred că Statele Unite sunt cel mai bun prieten al României, iar 19% spun că Germania, se arată în sondaj. Potrivit acestuia, Rusia este considerată cel mai important dușman al României (24%). Dintre țările vecine, Republica Moldova e considerată cel mai bun prieten (45%), urmată de Bulgaria (11%) și Serbia (8%).

Sondajul a fost realizat în perioada 25 – 31 Mai, pe un eșantion de 950 de persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice), cu o marjă de eroare de 3, 5%. (Citește mai mult pe G4Media)

Articolul precedentVârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi aceeași
Articolul următorRata incidenței cazurilor COVID-19 pentru ziua de JOI | Situația în Mediaș & zonă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.