Acasă Transilvania Online

Americanii pompează 152 milioane dolari în baza aeriană Câmpia Turzii

206
baza aeriană Câmpia Turzii

SUA vor investi 152 de milioane de dolari în 15 lucrări de modernizare a infrastructurii de la baza aeriană Câmpia Turzii din România.

Lucrările vor demara în perioada mai-august iar la finalul procesului de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17, operate de aviația americană.

Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a US Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul forțelor aeriene ale SUA.

Banii pentru investiții vor fi alocați prin intermediul Inițiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, scrie Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here