Acasă Sibiu

Ambulanța Monumentelor | La Micăsasa se lucrează pentru punerea în siguranță a Castelului Brukenthal

302
Ambulanța Monumentelor la Micăsasa

Primăria Micăsasa, în parteneriat cu Ambulanța Monumentelor – Transilvania Sud și Asociația Tășuleasa Social – Via Transilvanica lucrează la punerea în siguranță a Castelului Brukenthal din Micăsasa, monument istoric de clasă A.

Intervenția constă în demontarea, trierea și redispunerea țiglelor, înlocuirea laților degradați, decolmatarea jgheaburilor și completarea părților inferioare ale burlanelor.

Castelul Brukenthal este un simbol al comunității dar și al copilăriei pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece până în anul 2001 Castelul Brukenthal a găzduit școala.

M-am implicat să nu mai să lăsăm lucrurile în paragină și să facem treabă. Prin această intervenție de punere în siguranță de urgență suntem cu un pas mai aproape de a reda farmecul de odinioară acestui monument istoric, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal.

Restaurarea castelului este una din prioritățile noastre și avem în vedere obținerea de fonduri nerambursabile pentru asta. Clădirea are un potențial turistic uriaș, iar comunitatea și județul Sibiu au doar de câștigat,” a declarat Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa.

În ultima săptămână s-au alăturat efortului comun de punere în siguranță a castelului, zece voluntari Via Transilvanica în frunte cu Tibi Ușeriu și fratele său, Alin Ușeriu, fondatorul Tășuleasa Social

Primăria Micăsasa și locuitorii comunei sprijină aceste lucrări cu materialele necesare. Cazarea și mâncarea pentru cei 34 de voluntari sunt asigurate de către localnici pe toată perioada lucrărilor.

Astăzi, cei interesați au putut vizita șantierul. Echipamentul de protecție necesar pentru accesul pe șantier a fost pus la dispoziție de către organizatori.

Tot sâmbătă a fost inaugurată borna cu portretul lui Samuel von Brukenthal, care marchează traseul realizat de către Via Transilvanica din kilometru în kilometru.

Comuna Micăsasa este momentan ultima localitate din traseul cu o lungime de 800 km. Borna a fost realizată cu sprijinul Ambulanței pentru Monumente – Transilvania Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here